Het grote verhaal van Apeldoorn

Gerealiseerd

brand identity, webdesign & realisatie, video, socialmediacontent en grafisch ontwerp diverse items

Opdrachtgever

CODA Apeldoorn

De geschiedenis van Apeldoorn

Apeldoorn kent een rijke geschiedenis die de stad, de omliggende dorpen en de natuurlijke omgeving haar identiteit geeft. Een geschiedenis die tot op de dag van vandaag onder andere naar voren komt in verhalen, het landschap, op locaties en bij gebouwen. Om de rijkdom en inspiratie uit het verleden ook in het heden een plek te geven, is ‘Het grote verhaal van Apeldoorn’ ontstaan. Hier wordt de geschiedenis van Apeldoorn in elf historische thema’s en verhaallijnen samengebracht.

 

In opdracht van CODA hebben we het dynamische logo en verschillende (promotie)materialen ontworpen. Ook waren we verantwoordelijk voor de branding, het ontwerpen en bouwen van de website, de social media campagnes en voor het maken van verschillende themafilms. Dankbaar en trots dat we aan dit bijzondere project hebben meegewerkt.

Wil je meer over dit project weten? Bastiaan vertelt je er graag alles over.

Het verhaal achter de website

Voor ‘Het grote verhaal van Apeldoorn’ hebben we ook de website ontworpen en gerealiseerd. De vraag was om een site te ontwikkelen die overzichtelijk, eenvoudig in gebruik en voor de verschillende doelgroepen goed doorzoekbaar is. Ook op mobiel, omdat de meeste mensen de site via die wegbezoeken. Daarnaast moest de website een gebruiksvriendelijk CMS hebben, om zo honderden verhalen in tekst en beeld aan de site toe te kunnen voegen.

 

Als CMS hebben we gekozen voor Webflow, omdat dit systeem betrouwbaar, goed schaalbaar en gebruikersvriendelijk is voor degenen die de verhalen moeten plaatsen.

 

Door elk verhaal aan een thema en een periode te koppelen, is de site overzichtelijk en eenvoudig in gebruik geworden. Bezoekers kunnen via de weg de verhalen ‘induiken’ en binnen een thema of periode eenvoudig van het ene naar het andere verhaal gaan. Ook is het mogelijk om op trefwoord te zoeken.

 

Daarnaast zorgen de kleurrijke identiteit, heldere typografie en verschillende iconen voor een duidelijke website, die voor jongen oud(er) niet alleen visueel mooi maar ook overzichtelijk is.

Opdrachtgevers

"De beste resultaten bereik je door samen te werken."

04.

Social

Instagram

Follow us